В каква държава живеем?

ЗВЕРСКО! Красавица ЖЕСТОКО УБИТА от българин! Преди това с приятеля му я… (СНИМКИ)

631-годишният Даниел Йорданов Славчев бе задържан със заповед на Окръжния съд в Ларнака за разследване на предумишлено убийство и заговор за извършване на убийство. Той е оставен в ареста за шест дни във връзка с убийството на козметичката от Молдова Даниела Корса миналия ноември.

Полицията в Кипър издаде европейска заповед за задържане и на втори заподозрян за убийството, 32-годишен българин, който е напуснал Кипър два дни след убийството.

Двамата заподозрени са приятели. Славчев, който е постоянен жител на Кипър и работи в ресторант в Ларнака е открит, след ДНК тест от следи оставени върху кабела, с който е била вързана жертвата, както и от неговият мобилен телефон, който е приемал сигнал от антената в района, където живее жертвата по време на критичните часове.

Арестът става почти 8 месеца след убийството на 36-годишната от Молдова Даниела Корса, която бе открита мъртва в апартамента си на 01 ноември 2015 г. Според следователя, нишката започва да се разплита няколко дни след убийството, конкретно от 20 ноември 2015 година. Според показанията на защитен свидетел, обвиняемият е бил поставил проследяващо устройство GPS в колата на жертвата, което е в ръцете на полицията.

Два дни по-късно същия си събрал нещата и семейно напуснал Кипър, действие, което изненадало и приятелите му. Анализът на телекомуникационни данни разкрива, че мобилният телефон на издирваното лице в рамките на часовете на престъплението, е получавало сигнал от антената на кратко разстояние от мястото на престъплението, пише „Български новини“.

Също така е установено, че по същото време 32-годишния е имал чести разговори със Славчев по мобилен телефон, който също се е намирал в района. Според полицията е потвърден и факта, че заподозряният и задържан Славчев е помогнал на издирвания да опаковат багажа му с оглед непредвиденото му напускане на Кипър няколко часа, след инцидента в апартамента на Даниела. По време на разпита, Славчев е отрекъл участие в случая.

Коментарите под статиите са спрени от юни 2015 г. във връзка с решение на Европейския съд, според което собственикът на сайта носи съдебна отговорност за написано от читатели. СКАНДАЛНИТЕ НОВИНИ SkyNews.bg е обект на съдебни претенции и влиза в съдебни разходи по повод свои публикации, и няма възможност да модерира и читателски форум и да носи отговорност за него.